HTC desire geroot

HTC DesireOnlangs heb ik m’n HTC Desire geroot.

Reden? Die was er niet echt, ‘t was meer voor de fun (en ook omdat de Apps2SD op Froyo niet echt optimaal werkt). Als je het wil proberen: op eigen risico!

Hieronder een beschrijving van hoe ik ben tewerk gegaan (in Arch Linux 64bit):

 • Nieuwe SD kaart gekocht (16GB) en gepartitioneerd: primaire partitie (ext3) van +- 800 MB voor mijn applicaties, de rest FAT32 (ook een primaire partitie). Deze stap is enkel nodig als je Apps2SD wil gaan gebruiken (je applicaties worden dan op je SD kaart gezet en niet op het interne geheugen van je telefoon, zo kan je dus theoretisch zoveel applicaties/games/… installeren als je wil).
 • Op de site van Unrevoked hun applicatie downloaden. Aangezien dit een 32 bit applicatie is, heb ik eerst nog volgende code moeten toevoegen aan /etc/pacman.conf:
 • [multilib]
  Include = /etc/pacman.d/mirrorlist

 • Hierna het gekende: $sudo pacman -Syu
 • De Unrevoked applicatie runnen (als administrator) en de HTC Desire aansluiten op de pc (via USB – Charge Only). Zorg ervoor dat hetvolgende is aangevinkt: Settings > Applications > Development > USB debugging.
 • Wacht een tijdje (totdat Unrevoked heeft gedaan wat het moet doen)! Meer is er echt niet aan. Om er zeker van te zijn dat je HTC Desire is geroot, moet je bij je programma’s nu ergens “Superuser” hebben staan.

En dan verder een custom ROM installeren…

Aangezien je na de root procedure custom ROMs kan installeren heb ik dit ook maar eens gedaan. Ik heb gekozen voor Leedroid. Hopelijk komt Android 2.3 (Gingerbread) snel uit, dan kan ik deze ROM flashen (en moet ik dus niet wachten totdat HTC deze uitbrengt).

 • Leedroid  downloaden van de site (de zip file). En de file op je SD kaart zetten.
 • De telefoon uitzetten en terug aanzetten terwijl je de “volume omlaag”-toets ingedrukt houdt. Je zal zien dat de telefoon nu in een redelijk primitief scherm terecht komt. Ga (met de volumeknop) naar Recovery en bevestig door de powerknop in te drukken.
 • Met je trackpad ga je naar Backup/Restore en maak je best eerst een backup naar je SD kaart.
 • Als de backup gedaan is, ga je terug naar het hoofdmenu en daar selecteer je: wipe data/factory reset. Zorg er ook voor dat je ook je dalvik cache leegmaakt (al heb ik dit niet gedaan en bij mij werkte het ook).
 • Ok, alles is nu gewist, het is nu tijd om de ROM te flashen, dus ga naar het hoofdmenu en selecteer: Flash Zip from SD card. Kies dan de ROM file die je eerder op je SD kaart hebt gezet.
 • Rebooten en klaar is kees!
 • Ik heb ook nog de radio file geflashed (zeg maar de drivers van je telefoon). Dit doe je zoals je je Android ROM flasht (zoals hierboven beschreven). Dus kort gezegd: laatste radio file van de leedroid site downloaden, op je SD kaart zetten en telefoon heropstarten met power knopen en volume omlaag ingedrukt houden. Dan terug kiezen voor Flash Zip from SD card, maar deze keer de radio zip file nemen.

Enjoy!

Leave a Reply