VoIP on Android

Binnenkort doen we een uitstapje naar Duitsland en aangezien ik graag contact wil houden met het thuisfront ben ik op zoek gegaan naar een manier om zo goedkoop mogelijk te bellen naar België. En die is er! Meer zelfs, het is gratis (mits er op het hotel wifi is, maar dat is het geval)!

In de app market heb ik CSipSimple gedownload (een alternatief voor Sipdroid, want dat werkte bij mij niet echt goed).

Enkel zo’n programma downloaden is natuurlijk niet goed genoeg, je moet ook nog een SIP account aanmaken. Dit heb ik gedaan bij Poivy. Daar heb ik voor 10€ belkrediet opgeladen, zodat ik over 90 freedays beschik (dan kan ik 90 dagen lang gratis bellen naar landen die bij Poivy zijn aangegeven als free – waaronder vaste lijnen in België).

De gegevens van Poivy heb ik ingeveven in CSipSimple. Vanaf nu is bellen via VoIP op android echt kinderspel: Wifi aanzetten (over 3G werkt het ook, over edge niet goed), naar je contacten gaan, een telefoonnummer selecteren en kiezen of je je contactpersoon wil bellen via GSM of via VoIP (VoIP is bijna altijd goedkoper, dus als je over Wifi beschikt, best via VoIP bellen). Of gewoon rechtstreeks CSipSimple openen en een nummer vormen.

Later nog eens uitzoeken hoe ik een VoIP nummer kan registeren, zodat ik ook via die weg bereikbaar ben.

1 thought on “VoIP on Android

  1. Ok Michael,
    Maar dus sowieso WiFi nodig, anders peperduur dataverkeer nodig vanuit buitenland..
    Kga het onthouden!

Leave a Reply